Vaalikoneet

Viime päivinä on tullut testattua erilaisia vaalikoneita, joiden käytettävyydessä on huomattavia eroja.

Mielestäni paras vaalikone löytyy Ilta-Sanomilta. Kyseisessä vaalikoneessa ensin on selkeät kysymykset, jonka jälkeen kysytään paikkakunta ja sen jälkeen voi mennä suoraan tuloksiin.

Tuloksissa voi helposti vertailla eri ehdokkaita ja heidän vastauksiaan. Sivuilla on myös linkit ehdokkaiden omille kotisivuille.

Ilta-Sanomien vaalikone

Toiseksi paras vaalikone on YLE:llä, jossa ensin valitaan vaalipiiri ja käynnistetään vaalikone. Vaalikoneessa kysymykset on asetettu aihepiirin mukaan. Kun kaikkiin kysymyksiin on vastannut, niin Hae Ehdokkaat painiketta painamalla näkee tulokset. Plussaa vaalikoneessa on ehdokkaiden videot.

YLE:n vaalikone

Kolmanneksi paras vaalikone testaamistani löytyy MTV.fi:ltä. Idea on periaatteessa ihan hyvä, mutta tekninen toteutus ei toimi kunnolla. Hiirellä säätimestä säädetään omaa vastausta jokaisen vastauksen kohdalla, eli onko kuinka ja paljon samaa tai eri mieltä. Helposti vastaukset vain pyrkivät menemään reunaan tai toiseen ainakin näin nopeasti vastaamalla, joten tulokset eivät ehkä anna aivan oikeaa kuvaa. Kun kaikkin kysymyksiin on vastattu, ehdokkaat tulevat näytille.

MTV.fi:n vaalikone