Lynx 530

 

Tuli tosiaan ostettua Lynx 530, jonka alkuperäinen Rotax 340 moottori oli hajonnut, ja koneeseen oli asennettu ”ikusesti kestävä” Sachs 293. Olin kuitenkin aikaisemmin ostanut kaksi Kohler 340 ja yhden MAG 340 moottorit, joten päätin vaihtaa MAG:in Lynxiin.

Sachs oli asennettu ”perinteiseen” paikkaan, eli aivan penkin eteen, joten jouduin hieman työstämään moottorin kiinnikkeitä, jotta MAG sopi alkuperäisen Rotaxin paikalle. MAG on ilmeisesti hieman leveämpi, sillä jouduin pajottamaan pakoputkea, jotta se mahtuimoottoritilan sisälle. Lynx 530:n alkuperäinen alkukäyrä on ollut sellainen kyläsepän tekemän näköinen jyrkkinen mutkineen, mutta kaikesta huolimatta pakoputki toimii todella hyvin myös MAG:issa, ja tehoa tuntuu löytyvän ihan kiitettävästi.

Itselläni löytyi uudempi Lynxin kytkin, johon olin joskus laittanut jäykemmän jousen, jolla kytkin otti kiinni jossain 4000-kierroksen yläpuolella. Tuo kierrosmäärä oli aivan turhan suuri työkelkkaan, joten lisäsin lisäpainot kytkimeen, jolloin kykin tuntui mukavalta työkäyttöön.

Jostain syystä 530:n konetila on tehty niin ahtaaksi, että jouduin muuttamaan olkatapin rakennetta, jotta se ei osuisi kytkimeen suksia käännettäessä.

Variaattorisuoja myös puuttui, joten tein sellaisen, kuten myös jonkinlaisen ”tuliseinän” ohjaustangon alle.

alkukäyrä

 

Alkukäyrä sivusta katsottuna.

alkukäyrä2

 

Alkukäyrä ylhäältä katsottuna.

kytkin

 

Kytkin ja olkatapin uusi toteutus.

konetila1

Konetila ylhäältä katsottuna.

pakoputki

 

Pakoputken ja käynnistilaitteen väliin jää noin 5mm rako.

pakoputki_sivusta

 

Sama putki kuin vanhassa Ski-Doo TNT:ssä.

variaattorisuoja

 

Itse tehty variaattorinsuoja.