Juttuja maailmalta

Kaiken maailman juttuja maailmalta. :)
_________________________________________________________

München siirtyi Linuxiin, säästi miljoonan poikineen
__________________________________________________________

Satelliittipaikannukseen perustuva viranomaisseuranta pelottaa

Vapaus liikkua ilman viranomaisseurantaa on säilytettävä
__________________________________________________________

Väitteet siitä, että paikannustietoa ei muka voisi yhdistää tiettyyn henkilöön on naurettava (vaikka seuraavassa jutussa on kyse matkapuhelimista)

metadata ja matkapuhelin

”Mayer on mukana Stanfordin yliopiston Security Labin MetaPhone -projektissa, jossa joukkoistamista hyödyntämällä pyritään ymmärtämään paremmin metadatan ominaisuuksia.

Mayerin blogin mukaan metadatan yhdistämin oikeisiin henkilöihin on itse asiassa naurettavan helppoa. Mayer valitsi satunnaisesti sata puhelinnumeroa projektin tietokannasta.

Käyttämällä hyväkseen halpoja tai ilmaisia palveluita ja julkisia tietokantoja hän pystyi yhdistämään 91 niistä joko ihmiseen tai yritykseen.”
__________________________________________________________
http://www.digitoday.fi/tietoturva/2014/01/09/virus-tarttui-ydinvoimalaan–videotoistimen-kautta/2014364/66

”Tietokonevirus pääsi Japanissa paikkaan, jonne sellaista ei ensi kuulemalta todellakaan soisi. Muun muassa Japan Today -lehti kertoo viruksen saastuttaneen tietokoneen ydinvoimalassa Tsurugassa Fukuin prefektuurissa.

Kyseistä valvomon tietokonetta käytetään rutiininomaisten asiakirjojen tallentamiseen, mutta kenties myös viihteeseen. Viruksen nimittäin uskotaan tarttuneen, kun tietokoneessa oleva videoiden toisto-ohjelmisto yritti päivittää itseään.”
________________________________________________________
Näin helposti murtuu kryptattu Windows-kone
”Vahva Windows-salasana ja kiintolevyn kryptaus eivät takaa turvaa tietokoneen turvaa, kun kone on sammutettu tai lepotilassa. Jos sivullinen pääsee hetkeksikin käsiksi koneeseen, kirjautumisen voi kiertää lähes leikiten – apuna Linux-kannettava, adapteri, kaapeli ja murto-ohjelma. Hyökkääjä voi sen jälkeen tehdä koneella mitä tahansa.”
_________________________________________________________
Fordilla on autoissa satelliittiseurantalaite
”Farley kehuskeli gps-tiedoilla, joita Ford kerää, mutta vakuutti, ettei yhtiö luovuta niitä kenellekään. Sittemmin Ford ja Farley ovat yrittäneet pyyhkiä pois lausunnosta nousseita seurantamielikuvia. Fordin mukaan autojen gps-tietoja ei lähetetä rutiininomaisesti minnekään.”
_________________________________________________________
Ollilan ryhmän esityksellä pöyristyttävä vaikutus: Keskivertoauton verotus moninkertaistuisi!

”Jos vuotuinen ajomäärä on 20000 kilometriä, menee veroa vuodessa 1360 euroa. Viidessä vuodessa veroa on mennyt jo 6800 euroa eli suunnilleen saman verran kuin nykyisellä verojärjestelmällä auton koko elinkaaren aikaiset auto- ja ajoneuvoverot. Kymmenessä vuodessa veroa menee 13800 euroa eli kaksi kertaa auton nykyverojen verran. Ja jos autoa pitää suomalaiseen tapaan 20 ikävuoteen asti, ovat autosta maksetut verot huikeat 27200 euroa. Se on melkein neljä kertaa auton nykyisiin veroihin verrattuna.”
______________________________________________________
”Windows 8 on tietoturvariski”
http://www.uusisuomi.fi/raha/61712-lehti-paljasti-viranomaisen-salaisen-muistion-windows-8-tietoturvariski
”Saksan tietoturvaviranomainen varoittaa Windows 8 –käyttöjärjestelmän olevan tietoturvariski, kertoo saksalaislehti Die Zeit.

Lehden käsiinsä saamassa salaisessa muistiossa tietoturvaviranomainen kehottaa saksalaisia virkamiehiä, virastoja ja liittovaltion hallinnon muita toimijoita välttämään Windows 8:aa.”
_____________________________________________________
Nokian Lumia-puhelimet vuotavat tietoja ulkomaille

”Nokian Lumia-puhelimien käyttötietoja (voi) vuotaa Yhdysvaltain turvallisuusvirasto NSA:lle. Lumia-puhelimissa käytettävä Windows Phone -käyttöjärjestelmä välittää käyttäjän yksityisiä tietoja Microsoftille Yhdysvaltoihin.”
____________________________________________________
http://www.itviikko.fi/uutiset/2014/03/13/luulitko-olevasi-facebookissa-olitkin-nsassa/20143628/7

”Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto NSA on valjastanut Facebookin suosion omiin tarkoituksiinsa. Se on luonut Facebookin näköisiä sivuja, jotka ovat levittäneet haittaohjelmia vierailijoiden tietokoneisiin.”
___________________________________________________

Pankkitilejä tyhjentävässä Gameover Zeus -haittaohjelman koodissa on erityinen käsky jättää venäläiset pankit rauhaan. Koodin perusteella myös suomalaiset pankit ovat suhteellisen turvassa.
_________________________________________________

Windows 8:n ja seiskan päivitys rikkoo Windowseja.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_update/blue-screen-stop-0x50-after-applying-update/6da4d264-02d8-458e-89e2-a78fe68766fd
___________________________________________________

NSA:lla lähes vapaa pääsy Skypen sisältöön – Microsoftin suosiollisella avustuksella